Katteriet
Sabina & RobertDet hela började år 2001 när vi fick ta hand om huskatten Fia med sin 10 dagar gammal kattunge Dennis. Fia hade haft en tråkig uppväxt med vanskötsel, så grannarna hade omhändertagit henne, men kunde inte ha henne kvar, så hon flyttade in med Dennis hos oss.

Vi som bor med katterna är jag (Sabina) och min sambo Robert som har också ett stort intresse för katter. Jag jobbar i en sportaffär med inköp och mycket annat, medan Robert är montör på ett företag som gör pappersmaskiner. När vi inte jobbar så ägnar vi mycket tid med våra katter, renoverar vårt hus som vi flyttade in i för ett år sedan och så småningom så ska katterna få en rastgård att vara i.

Efter en tid kände vi att Dennis behövde en lekkompis, för Fia var inte så pigg på att leka med sin son. Den här gången skulle vi ha en raskatt och valet föll på en skogis. Vi letade och letade och till slut så hittade vi henne. I juni 2005 fick S*Sjöliden's Queen Diana flytta hem till oss. Och i juni 2006 flyttade S*Sjöliden's Princess Fortuna hem till oss på foder. Men vi var inte nöjda med en kattunge i huset, så vi bestämde oss för att köpa S*Sjöliden's King Geb. Vi kunde inte med andra ord slita oss från honom.
I samband med att vi köpte Diana blev det tal om utställning och jag tänkte att man kan ju alltid prova en gång och se hur det är. Det var kul! Nu är jag fast vid det och det blir en och annan utställning. Sabina & Diana

Våren 2006 bestämde jag mig för att ansöka om stamnamn och då var det ju vad man skulle heta?? Valet föll på Djupdalen för att det finns ett ställe som heter så mellan Forshaga och Karlstad och att vi bor på en gata som heter Djupdalsbrinken, så skulle det passa bra. Den 30 mars 2006 blev S*Djupdalen's inregistrerad hos FIFe. Den som har hjälpt och stöttat mig igenom det hela är Jennie Blomgren / S*Sjöliden's. Vad skulle jag göra utan henne!


© Grafik & Layout
Webmaster: Jennie Blomgren